Hund & katt-astrologi

loading...

VÄLKOMMEN ATT BEKANTA DIG 
Lär dig HUNDEN och KATTENS kännetecken, hur din älskling är under ytan. Hundens stjärntecken är i orginal medan kattens stjärntecken är kopierat från tidningen KATTLIV.

HUNDENS STJÄRNTECKEN

VÄDUREN 20 mars- 19 april
Element: Eld
Planet: Mars
Kvalitet: Karidnal
Färg. Rött
Sten: Diamant
Hälsa: Väduren styr huvudet ögon och käkarna. 

Gillar spänning och utmaning. Orädd och järv. Tålamod är inte vädursvovvens starka sida. Ibland kan den alltför tuffa vädurshunden åka på smällar. Inte alltid som den blir bemött med samma intensivitet som vädurshunden själv visar upp. Som ett yrväder blåser den genast bort sina misstag och reser sig igen. Som hundägare måste man vara bestämd men kärleksfull. Alltid är väduren pigg på att testa nya saker. Aktiv och glad. Gillar att tävla på agiltybanan och vill vara bäst. Viftar gärna på svansen och vill leka. Behöver rörelsefrihet och möjlighet att vara ute i skogen. Envis och intelligent. 
Vädurhunden vill ha en tuff sjal om halsen.


OXEN 20 april- 21 maj
Element: Jord
Planet: Venus
Kvalitet: Fast
Färg: Grönt och rosa
Sten: Smaragd
Hälsa. Problem med nacken och hals
Oxenhunden älskar mat. Den kan stå i köket i timmar för att hoppas på att något gott ska falla ner på golvet. Var försiktig så din älskling inte blir överviktig. Tålmodig och trygghetsälskande. Behöver invanda rutiner och gillar inga förändringar. Kan tenedera att bli svartsjuk och vill helst inte att matte eller husse ska ägna sig åt någon annan än den. Full av charm vill oxenhunden visa hela världen att den är mjuk och vänlig. Beslutsam med enorm vilja kan den få sin hundägare dit den vill. Uthållig och stabil- Kan vara ute i alla väder. Oxen nosar till sig allt som finns på marken. Trots att den trivs mest i hemmet ser man den ligga lojt under träd och njuta av solen när sommaren är här. Eftersom den hellre lufsar lugnt så behöve den dagliga promenader. Livsnjutare.
Till oxen köper man ett vackert halsband.


TVILLINGARNA 22 maj - 21 juni
Element Luft
Planet Merkurius
Kvaliet: Föränderlig
Färg: Gul
Sten: Agat
Hälsa: Ben, lungor och luftrören
Lekfull och intensiv. Nyckfull och lite av en dubbelnatur. Kan både vara utåtriktad och inbunden. Vilken märker att allt det den lärt sig plötsligt gör tvärtom. Tvillinghunden har ett rakt språk. Skäller när den vill något och gnäller om den känner sig otrygg. Kan lätt bli uttråkad och därför måste dess ägare vara uppfinningsrik och hitta på en massa kluriga lekar för den här hunden är intelligent. Kan vara lite för mycket på då den vill vill hälsa på allt och alla. Tvillinghunden är lekfull och håller sig ungdomlig långt upp i åren. Kan vara något nervös och spänd om det blir för rörigt omkring den. Den är mestadels anpassningsbar och trivs i alla miljöer. Behöver frisk luft. Den går inte att lura så försök inte att säga en sak och sedan göra något annat. Den kommer att överlista dig. Speciellt när du tänker lämna den hemma och du själv ska ut på festligheter. Den älskar det sociala livet.
Köp den aktivitetsleksaker som får den att klura.


KRÄFTAN 22 juni- 21 juli
Element: Vatten
Planet: Månen
Kvalitet: Kardinal
Färg: Silverblått och rökgrått
Sten: Pärla
Hälsa: Matsmältingssystemet och juvren
Kräftanhunden är mycket känslig. Höj aldrig rösten eller ignorera din vän. När den gjort orätt som t ex skällt på grannens ungar skäms vovven och vet inte hur den ska göra för att ställa allting till rätta. Den är konservativ och gillar inga förändringar. Trivs bäst hemma och mysa tillsammans med dess ägare. Ligger gärna i finsoffan och gosar. Behöver närhet och bekräftelse. Är ständigt på sin vakt och gläfser om någon obehörig kliver på. Den är lojal mot familjen och har en beskyddarinstikt. De är kräsna på mat och därför ska man inte ge den allt för många alternativ. Har den upptäckt att leverpastejen är en delikatess så kommer den att fnysa åt torrfoder. De har känslig mage och därför bör den hålla sig till en ensidig kost. Trots det kan man någon gång kan ge den en godsak för ett speciellt ändamål. Som tik är den väldigt älskvärd mot sina valpar och gör allt för att uppfostra dem väl.
Köp till din älskade kräftanvovve en finThundershirt som är en lugnade väst.
 

LEJONET 22 juli- 22 augusti
Element: Eld
Planet: Sol
Kvalitet: Fast
Färg: Guld och starka färger
Sten: Rubin
Hälsa. Hjärta och blodomloppet. Leder och ryggen.
Din hund vill stråla i kapp i din glans. Om den inte får vara i centrum ligger den och tjurar. Även om den tycker om att visa upp sig kan lätt självförtroendet få sig en törn. Den gillar inte försändringar även om den gärna testar alla aktiviteter som den kommer åt. Och lite där till. Lekfull och alert. Läraktig och tycker om att uppträda. Vill helst tävla och vara bäst. Ibland måste man som husse eller matte sätta tydliga gränser att nu är leken slut. Lejonhunden får inte nog. Mån om sitt yttre och ofta finner man dessa lejonhundar på utställningsarenor. Stolt bär de upp sitt huvud. Kan bli svartsjuka och delar inte gärna med sig av matte eller husse. Otroligt kärvänliga och sviker aldrig sin vän. Om man glömmer bort att ge sin vän uppmärksamhet kan den bli deprimerad. För mestadels glad och gör allt för att få visa upp sig. Vill gärna ha en glamourös plats att vistas på. 
Köp lejonhunden ett chickt halsband. Gärna som glimmar.
 

JUNGFRUN 22 september- 23 september
Element: Jord
Planet: Merkurius
Kvalitet: Förändlig
Färg: Marinblått och grönt
Sten: Rödbrun sardonyx, safir
Hälsa: Matsmältning- och nervsystemet.
Äter inte vad som helst. Kräsen och petig. Ska vara gott och hälsosamt. Jungruhunden vill inte vara smutsig. Gärna ett bad där pälsen är ren och blank. Eftersom den lider av dåligt självförtroende måste den uppmuntras ideligen. Myser när man säger "Duktig". Behöver närhet och beröring.Tål ingen stress och behöver gärna massage och avslappning. Tenderar att bli ängslig. Den är flitig cch arbetsvillig. Tycker om att få speciella uppgifter att lösa. Intelligent och tjänstvillig. Bra kommunikation med sin ledare. Leker med måtta och håller ordning på familjens strumpor och skor. Oj, bet jag sönder dessa? Tänkte bara städa upp. Bakom sin petandiska sida gömmer sig nämligen en spexig jycke. Tycker om att busa. Frisk luft och skogspromenader får den att blomstra. 
Köp gärna två fina skålar som jungfrunvovven kan spegla sig i när den vill dricka och äta.


VÅGEN 23 september- 22 oktober
Element: Luft
Planet: Venus
Kvalitet: Kardinal
Färg: Blått, rosa och blekgrönt
Sten: Jade
Hälsa: Urinvägarna och njurarna
En estetiker som älskar skönhet. Tycker om att blicka ut över vidderna och njuter av naturen. Springer gärna över ängarna och luktar på blommorna. Balanserar livet på vågskål. Vågar jag? Törs jag är mottot? Smakar det här benet bättre än det andra. Vill gärna leka med två saker samtidigt. Får inte nog. Tröttnar lätt och är ombytlig. Den här vågenhunden charmar alla med sitt härliga sätt. Är en riktig kelgris, förlåt menar förstås kelvovve. Är en otrolig diplomat och tycker inte om konflikter. Går hellre undan än tar strid. Delar med sig av sina älsklingsleksaker för fridens skull. Godtrogen och lättlurad vilket gör att matte och husse inte får göra narr av sin älskling. Tänk på att den störs av höga och intensiva röster. Barnskrik skär igenom ben och märg. En fantastisk sällskapshund och passar även på utställningar. Kräver regelbunden motion och extra friskt vatten.
Ge din vackra vovve en snygg namnbricka. Vill gärna bli ihågkommen. 


SKORPIONEN 23 oktober- 21 november
Element: Vatten
Planet: Pluto
Kvalitet: Fast
Färg: Djuprött och dramatiska färger
Sten: Opal
Hälsa: Livmoder och nedre regionerna.
Skorpionhunden är mycket känslig för kritik. Om någon gör den en oförrätt glömmer den aldrig. Det är det svartsjukaste tecken. Misstänksamhet om den inte får tillräckligt med kärlek. Helst varje minut. Vovven är lidelsefull och kan inte få nog att visa hur mycket den gillar sin familj. Kan dock vara lite hemlighetsfull och inte alltid visa vad den känner. Den behöver en domenant ledare att se upp till. Den är inte rädd utan vågar sig på tuffa utmaningar. Tycker om att resa och upptäcka nya vyer.​ Tar gärna med sig sina ben och andra saker den kan gömma. Är en bra spårhund. Skorpionvovven är oerhört lojal men vill ha ensamrätt på sin matte och husse. Delar inte gärna med sig till andra. Alltid står den vi din sida och viker inte en tum. Här är en trofast vän för livet. Din älskling är intuitiv och det går aldrig att lura sin vän. Den känner av alla energier. Den tycker om att simma och sommaren är den bästa tiden för för skorpionhunden.
Köp din vovve en fin namnbricka. Låt den känna sig speciell.


SKYTTEN 22 november- 21 december
Element: Eld
Planet: Jupiter
Kvalitet: Föränderlig
Färg: Violett och mörkblått
Sten: Topas
Hälsa: Levern och höfterna
Detta tecken tycker om att lära. Du hittar skyttehunden gärna utanför ett bibliotek. Älskar att undersöka och prova nya saker. Är lite av en rebell och skulle kunna sticka ut på rövarstråt. Älskar familjen och tycker om barn. Viftar på svansen och vill alltid leka. Håller sig ung länge och har mycket bus även om vovven är förståndig. Lite av en dubbelnatur där den på samma gång kopplar av är den även ombytlig. Stark och uthållig. Låt den aldrig ha tråkigt. Skyttevoven vill ständig ha nya förändringar och det gör man genom att ta med sig den i det sociala livet. När den får arbeta och visa sig nyttig mår den som bäst. Ingen lathund. Går lätt upp i vikt och därför måste tänka på vad man stopper i sin lilla älskling. Skyttehunden äter nästan allting och vad som helst. Någon form av sport som agility eller lydnad. Det stimulerar även deras intellektuella behov.
Köp din älskade vän en aktivtetsleksak som håller vovven sysselsatt i timmar.


STENBOCKEN 22 december-21 januari
Element: Jord
Planet: Sarturnus
Kvalitet: Karidnal
Färg: Mörkgrönt, grått och svart
Sten: Turkos och ametist
Hälsa: Huden, reumatiskt och tänderna
Det här är ett ansvarstagande tecken. Mycket plikttrogen och vill göra allting rätt. Behöver således mycket bekräftelser och få beröm. Stensbockshundar är ambiösa och pliktrogna. Finns alltid vid din sida och sviker dig aldrig. Dock tar det tid för den att lära då den gärna hittar på rackartyg. När de väl mognar kommer deras lärdom räcka livet ut. Den trivs i trädgårdar och krafsar gärna i dina rabatter. Men det är enbart för att den älskar jorden och naturen. Gillar rutiner och trivs inte i stökig miljö. Låt denna stenbocksvovve inte vara ensam många timmar. Skulle lätt kunna känna sig nedstämd och tappa självförtroendet med känsla för utanförskap. Vovven vill vara behövd och då kommer den alltid vara dig trogen.
Köp din fina vän ett skönt täcke typ Back on track som gör att muskler och leder får blodgenomströning.


VATTUMANNEN 22 januari- 18 februari
Element: Luft
Planet: Sartunus/Uranus
Kvaliet: Fast
Färg: Turkos
Sten: Akvamarin
Hälsa: Ben och blodcirkulation
Ofta finner man detta tecken tillsammans med andra hundar. Den vill hålla ihop. Även om den gillar att vara i flock behöver vattumannenshunden dra sig tillbaka. Lite av en ensamvarg. Har lite mystik över sig då den gillar att upptäcka världen och kan dra iväg på vift. Även om den trivs när det är kallt ute bör den ha ett värmande täcke på grund av virkulationsbesvären. Regelbunden motion på fasta tider gör att den kan undivka dessa sjukdomar. Detta tecken innebär också att den vill var självständig och helst gå sin egen väg. Lite gåtfull men oerhört intressant. Vill vara herre på täppan. Behöver få sina intressen balanserade med mycket lek samt även ha lugn och ro. Är även bra på att vakta och vill gärna tala om att det är den som bor här hemma. Blir väldigt glad när folk kommer och hälsar på. Kanske till och med för glad. vanligvis är detta tecknet en snäll och omtänksam jycke. Ställer upp för sin matte och husse och bir allas charmtroll. Tycker i regel om barn.
Köp din vovve en fint halsband och egentligen älskar den sin rörelsefrihet.


FISKARNA 19 februari- 19 mars
Element vatten 
Planet Jupiter/Neptunus
Kvalitet: Föränderlig
Färg: Ljus blågrön
Sten: Blodsten och månsten
Hälsa: Hypofysen. Ömtåliga tassar, levern, cirkulationen och blodets koaguleringsförmåga.
Fiskenhunden är osjälvisk och tänker ofta först på familjens bästa.  Sympatisk och omtyckt eftersom den vill allas bästa. En känslig vovve som är lyhörd för alla sinnesstämningar i rummet. På långt håll kan den observera vad som lurar om hörnet. Fiskhunden är andlig och känner lätt in människans beteende. Det gäller att man inte sårar sin vän. Fiskenhunden kan lätt vara drömmande så man får ständigt försöka ha ögonkontakt. De får inte underskatt sin egen förmåga utan ge den rak instruktion. Om du har den lös kan din älskling få för sig att springa över till ett annat motionspår då den är väldigt lättledd. Den älskar klassisk musik som är ljus och uppmuntrande. Det tar tid att lära känna en fiskhund och den behöver ha god tid på sig att känna tryggheten. Speciellt en främling. Men när man fått förtroende lämnar denna vovve aldrig ens sida.
Fiskehunden vill stolt bära en litet smycke på halsbandet.


*******************************************

KATTENS STJÄRNTECKEN

VÄDUREN 21 mars - 20 april

Element: Eld 
Planet: Mars 
Kvalitet: Kardinal
Hälsa: Denna katt har troligen problem förknippade med huvudet eller hjärnan, överkäken och pulsådern. Var på din vakt mor ögonproblem, tandvärk och febersjukdomar som kattsnuva.
Väduren är Zoodiakens första märke och utgör begynnelsen av solens resa genom de tolv tecknen. Vädurskatten är ett typiskt exempel på denna underbara känsla av "uppvaknande" – pånyttfödelsen och glädjen som hör till vårdagjämningen. Självcentrerad, egensinnig och otroligt fokuserad; impulsiv, självsäker och förvånansvärt orädd är denna pälsklädda marsstyrda " jag-först-galning" alltid först till matskålen, först att besvara könsdriftens rop – och givetvis den första att råka i trubbel.


OXEN 21 april - 21 maj
Element: Jord 
Planet: Venus
Kvalitet: Fast
Hälsa: Ömtåliga kroppsdelar för en oxkatt är nacken, halsen och öronen. Ver på din vakt mot halsinfektioner och fetma.
Oxkatten är en pålitlig, trofast gammal katt som föredrar hemmets bekvämligheter – hemlagad mat – framför nätter ute på hustaken. För mycket av denna lata, lyxiga livsstil kan leda till den typiska rundlagda oxfysiken och den livliga aptiten bör övervakas noggrant. Emellan perioderna av drömlös sömn kan dock denna pragmatiska, revirbevakande katt ilsket försvara sitt personliga territorium; en rasande oxkatt som skjuter rygg är en formidabel syn.


TVILLINGARNA 22 maj - 21 juni
Element: Luft 
Planet: Merkurius
Kvalitet: Föränderlig
Hälsa: För denna katt är det benen, skulderpartiet, lungorna och nervsystemet som lätt kan ta skada.Hälsosam sömn bör uppmuntras - till nytta för alla berörda.
Frågvis, intelligent, rastlös och energisk. Kort sagt, tvillingkatten är urtypen för den lekfulla katten, begåvad med en fyndighet från dess härskare Merkurius. Denna livliga katt är mångsidig och anpassningsbar och en riktig samtalskonstnär vars pigga prat bokstavligen kan charma ner fåglar ur träden. En tvillingkatt kan vara en förbryllande, gåtfull liten själ med en dubbelsidig natur. Med energi för två kan den hät kattens konstanta aktivitet skapa kaos i ett hem!


KRÄFTAN 22 juni - 22 juli
Element: Vatten 
Planet: Månen 
Kvalitet: Kardinal
Hälsa: Kräftan styr brösten, magen och matsmältningskanalen, så att dessa katter får lätt problem i de regionerna. Se upp med juverinflammation hos den diande honan.
Kräftkatter är hemkära och familjeorienterade varelser och om det inte är ämnade för avel bör de kastreras eftersom inget kan övertyga en så här moderlig katt att den inte bör få ungar. Kastreringen kommer dock inte att minska dess vänliga omsorg om alla små pälsklädda varelser. För dem handlar livet uteslutande om att föda och fostra. Dessa gosiga katter med söta ansiktsuttryck är vad man med ett mänskligt uttryck kallar "älskvärda personer".


LEJONET 23 juli - 23 augusti
Element: Eld 
Planet: Solen
Kvalitet: Fast
Hälsa: Lejonkattens hjärta, blodomlopp och ryggrad är sårbara delar av kroppen. En balanserad hälsosam diet.  Helst det bästa, räkor t e x. 
Som lejon älskar den att jaga men ofta när han fått sitt byte så nöjer han sig med det
Den praktfulla lejonkatten är med sin mäktiga självkänsla och sitt modiga lejonhjärta verkligen Djurens Konung. Den förväntar sig all uppskattning och allt smicker och blir djupt deprimerad, när den inte får tillräckligt av den varan. Men vem kan förvägra denna fantastiska varelse dess rättmätiga hyllning? Lejonkatter är utmärkta föräldrar - -hanen stolt och beskyddande, honan vis och omvårdande. Den som retar den djärva och orädda lejonkatten möts av en tillintetgörande, kejserlig blick, som får även den modigaste att krypa ihop. Älskvärd och mysig på alla plan. Tycker om att bli kliad under hakan. Han sviker aldrig den som ger honom den kärlek som han så väl behöver. Glöm inte att ge honom lite extra gott mellanvarven.   


JUNGFRUN 24augusti - 22 september
Element: Jord
Planet: merkurius 
Kvalitet: Föränderlig
Hälsa: Jungfrun styr händerna, nervsystemet och inälvorna. Nervör stress kan orsakas av bekymmer med detaljer. Stressrelaterade magsmärtor kan bli resultatet. Jungfrukatten trivs bäst, som det högt älskade enda husdjuret.
Nogräknad, kritisk, analytisk och praktisk är adjektiv, som passar in på katter födda i detta stjärntecken, som traditionellt förknippas just med katten och dessa beskrivs som särskilt pjoskiga katter. Jungfrukatter kan vara reserverade, behärskade och de håller på sitt eget. De är petnoga med sin hälsa och hygien och kan vara riktigt kinkiga när det gäller maten. Måltiderna bör vara små, välsmakande och varierande för denna kräsna kisse. Denna strävan till perfektion kan resultera i en grälsjuk katt.


VÅGEN 23 september - 23 oktober
Element: Luft 
Planet: Venus 
Kvalitet: Kardinal
Hälsa: Njurarna, länderna, korsryggen och urinvägarna styrs alla av Vågen. Varning för njurinflammation och urinvägsinfektioner.
Vågkatten är en intelligent och charmig katt, som älskar harmoni och fred och som därför alltid försöker avläsa sin ägares sinnesstämning. Eftersom hon styrs av kärlekens och alla njutbara tings gudinna Venus bringar hon allt detta till sina njutningars tempel – ditt hem. Omtänksam och artig älskar denna katt att kommunicera med sin speciellt utvalde ( det vill säga med dig, lyckliga vågkattägare) och du uppskattar säkert också hennes estetiska sinnelag, som gör att din vågkatt ser vacker ut i vilken pose hon intar och därmed alltid på ett utmärkt sätt matchar inredningen.


SKORPIONEN 24 oktober - 22 november
Element: Vatten
 Planet: Pluto
Kvalitet: Fast
Hälsa: Skorpionen styr fortplantningsorganen och symboliserar "elimineringsprocessen". Var uppmärksam på problem med könsorganen, urinblåsan och tarmen. Bristningar och bölder kan förekomma.
Som sin mästare, Pluto, har skorpionkatten dolda demoniska djup. Förarga aldrig denna varelse, för om du gör det, fixerar den dig med en glimmande, hypnotisk blick och kommer att avsky dig under resten av sina nio liv (kanske bäst att finna ett nytt hem åt den?). 
Men med sin sällsynta "djuriska dragningskraft" äger denna ofta tunga, muskulösa katt djupa , mäktiga passioner och kan försvinna i natten för att spöka på kyrkogårdar, soptippar och i stans skummaste kvarter. Denna intuitiva, manipulativa, härsklystna katt, denna familjära häxa, är det bättre att ha med sig än mot sig.


SkYTTEN 23 november - 21 december
Element: Eld 
Planet: Jupiter 
Kvalitet: Föränderlig
Hälsa: Skytten styr låren, höfterna och levern. Skyttkattens dumdristiga äventyr kan orsaka fysiska skador. "Jupiteriskt" frossande av sardiner och grädde kan störa leverns funktion.
Skyttkatten är en sorglös, sportig äventyrare; ett riktigt energiknippe med en "miss"-riktad missilattityd till livet. Den fribrytande skyttkatten är ett hot mot alla icke vägg- eller golvfasta föremål och behöver alltså stora utrymmen både fysiskt och mentalt. Den blir djupt olycklig om den "fängslas" inomhus och är en ohämmad jägare utomhus. Lite av en skrävlare som gillar bus och om han får röra sig fritt kan försvinna och vara borta i dagar!


STENBOCKEN 22 december - 20 januari
Element: Jord 
Planet: Saturnus 
Kvalitet: Kardinal
Hälsa: Både Saturnus (den planet som symboliserar hög ålder) och Stenbocken styr skelettet och begränsande tillstånd som reumatism och ledvärk är vanliga. Liksom förkylningar och sjukdomar förknippade med hög ålder. Näringstillskott rekommenderas.
Stenbockskatten är en praktisk, förståndig kisse; försiktig och underbart kontrollerad. Alla andra katter i hushållet fogar sig efter denna auktoritära figur. Som hela Zoodiakens fadersgestalt vet Stenbockskatten bäst, den är vis och tålmodig, om än beredd att använda tassen för att tillrättavisa uppstudsiga ynglingar. Trots detta är den snäll och du kan säkert skönja ett sällsynt distanserat sinne för humor, som om den ville visa att den inte är långsint. Stenbockskatter är dock, oavsett ålder, allvarsamma katter, vilket syns även på kattungar. Vem har sagt att inte ett "gammalt" huvud kan placeras på unga axlar?


VATTUMANNEN 21 januari - 18 februari
Element: Luft 
Planet: Saturnus/Uranus
Kvalitet: Fast
Hälsa: Problem med blodcirkulationen kan dyka upp. Anklarna och skenbenen är också sårbara, vilket kan leda till frakturer och brott. Även tänderna bör kollas upp regelbundet om man vill undvika problem.
När inflytandet från Saturnus är starkt är det inte mycket som skiljer vattumanskatten från den strikta stenbockskatten. Men när Uranus tar över förändras vattumanskatten till en utåtriktad rebell. Oförutsägbarhet är alltså nyckelordet i beskrivningen av denna intelligenta katt. Vattumanskatten kan växla från ett sällskapligt, charmigt och pratsamt humör till totalt ointresse för husse eller matte, oavsett hur mycket denne försöker kela. Det här är katten som föredrar att titta på video eller dataspel framför familjens gamla guldfiskskål!


FISKARNA 19 februari - 20 mars
Element: Vatten 
Planet: Jupiter/Neptunus 
Kvalitet: Föränderlig
Hälsa: Fiskarna styr tassarna, levern, cirkulationen och blodets koaguleringsförmåga. Detta tecken styr också hypofysen, som i sin tur kontrollerar kroppens flöden och kretslopp. Allergier mot vissa läkemedel och nervositet kan förekomma. Se till att katten alltid har rent vatten och undvik att ge den skaldjur.
Fiskkatten är en drömmare med stark intuition och andlig känslighet. Den har en själslig kontakt med sin ägare som tillför relationen något mer än sällakap; nämligen inspiration och insikt. Den drömmande fiskkissen försvinner regelbundet in i felina fantasier, särskilt när tillvaron blir lite för tuff för dess känsliga själ. Medlidande faller sig naturligt för denna, den blidaste varelsen i Zoodiaken, vilket alla bortsprugna och övergivna katter som den stöter på kan dra nytta av. Den kan dock "bränna ut sig" så att den måste dra sig undan för att återhämta sina krafter.
*************************************************************

Källa: KATTLIV -tidningen för alla kattälskare