LYCKOBILDER

Vår hjärna är konstruerad så att man kan styra bort det negativa genom att fokusera sig på något som gör människan glad. För att hjärnan ska stressa av kan man hjälpa till genom att använda sig av så kallade "lyckobilder". Genom dessa bilder kopplar man på välgörande hormoner som främjar kroppen att gå ner i varv.

När vi utsätts för upprepad exponering av vissa bilder väcks mängder av associationer och känslor till liv inom oss. Med vårt undermedvetna kan vi uppfatta blixtsnabba bildfrekvenser utan att vara medvetna om det.

Det vi tar in visuellt kan trigga i gång positiva dåtida händelser men även skapa framtida visioner och drömmar och på så sätt kan det stressade sinnet och kroppen  läka. Triggersbilder är destamma som att utlösa/aktivera "lyckohormoner". 

Precis som alla andra ryggradsdjur har vi ett belöningssystem i hjärnan. Dopamin, melatonin och serotonin är hormoner och signalsubstanser som finns i vår hjärna och som är viktiga för ett bra humör och en sund psykisk balans.

Oavsett om man känner sig nere eller lider av sjukdomar kan man  lura hjärnan att tro att man mår bättre genom att lugna ner stressnivån och öka oxytocinet som sitter i hypotalmus. Om blicken fastnar på postiva och rofyllda bilder minskar stressen så vi kan möta det jobbigare på ett enklare vis. Att affirmera och fantisera kan göra att det en dag blir till en verklighet hur otroligt det än kan låta.

Sätt dig och titta på bildspelet samtidigt som musiken spelar Låt dig inspireras av dessa mysiga, lugnande och wellgood bilder som är stämningshöjande och välgörande för själen. En bild säger tusen ord.
Förstora gärna youtube klippet längst ned och njut av skön musik och vackra vyer från Maldiverna.  Dröm dig bort en stund.

loading...